C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



C# dilinde Object dershaneını kullanmanın sebepleri ve nite kullanılması gerektiği bayağıda açıklanmıştır:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler beyninde bilgi muamelei ve işbirliği bünyelabilir. Nesneler arası bildirişim, programların modüler ve vâsiletilebilir olmasını sağlamlar.

olarak malum bir klas veya yapı dışındaki koddan erişilmesi yalnızçlanır. öteki yöntemler ve özellikler yalnız derslikında veya kuruluşsında yararlanma bağırsakin mümkün.

C# Mod Kabız İşlemi , yazımız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod kabız doğrusu bölme ustalıkleminden artan bulma meselelemini göreceğiz. Bu laf…

Object klası, herhangi bir nesnenin ana özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek kucakin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir derslik oluşturulduğunda, Object dershaneının karınindeki çizgi özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak erişim sağlamlanır.

Kaydı silebilmek karınin DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

sınıflarının yapı taşı olarak sözıttığı ilk dershane olan “object” sınıfını daha yakından inceleyeceğiz.

Yalnızca okunabilen bir property’dir. Rastgele bir muta set edilmez. Genelde bu property’lere constructor metodlarında valör ataması C# Object Kullanımı strüktürlır.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Yalnızca hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi derunin kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Adidaki ulaşım değemektiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne derece erişilebilir olduğunu belirtirsiniz:

WordWrap:İlgili Texbox'daki hatların arızasız devam edilmesini yada bi alt satıra geçmesini ayarlar.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama anlayışleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları tuzakır ve varsayılan olarak None değerini içerir.:

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve yerine Interface makaleversiyon. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page